Play by your rules.

De CLA Coupé.

CLA Coupé.

De nieuwe Mercedes-Benz CLA Coupé combineert sportiviteit en design met zeer intelligente technologie. Naast een unieke look beschikt dit designerstuk over de volgende generatie Mercedes-Benz User Experience (MBUX) met interieurassistent en vele individualiseringsmogelijkheden.


Coupé-design.

De combinatie van frameloze portieren en een langgerekte taillelijn geeft de nieuwe CLA Coupé zijn unieke dynamische karakter. Het markante front helt naar voren over (‘shark nose’), met daarboven een lange motorkap met twee powerdomes. De uitgebouwde wielkasten en de grote spoorbreedte onderstrepen de dynamiek en geven de auto een sportieve uitstraling.

Het dashboard wordt gekenmerkt door grote displays die niet overkapt zijn. Het avant-gardistische interieur biedt een intuïtief te bedienen user interface voor het zelflerende multimediasysteem MBUX. Het systeem kan worden geïndividualiseerd, uitgebreid en aan de wensen van de bestuurder worden aangepast. Dit maakt de bediening van tal van comfort- en assistentiesystemen een stuk eenvoudiger. Diverse comfort- en MBUX-functies kunnen nog comfortabeler en intuïtiever worden aangestuurd doordat de MBUX-interieurassistent bewegingen herkent. De MBUX-interieurassistent is onderdeel van het MBUX-innovatiepakket.


Uitrustingslijnen.

  • AMG Line: Met AMG Line maakt u zowel voor het exterieur als interieur een duidelijk statement voor performance. Vooral de AMG-styling, met een speciale voor- en achterskirt, vertoont het model visueel verrassende overeenkomsten met AMG-modellen. Hieraan wordt eveneens bijgedragen door het verlaagde, sportief afgestelde onderstel en DIRECT STEERING. 
  • Progressive: De Uitrustingslijn Progressive zorgt voor substantiële verfraaiing, die niet alleen duidelijk zichtbaar maar ook tastbaar is. De fascinerende vormgeving en hoogwaardige techniek wordt daarmee vanuit elk perspectief intensiever. Bovendien kunnen aan deze uitrustingslijn verdere aantrekkelijke combinaties worden toegevoegd, zoals het leder- of nightpakket. 
  • Standaarduitvoering: U krijgt al heel veel CLA zonder dat er een extra kruisje op de optielijst gezet hoeft te worden. De standaarduitvoering van het model is namelijk op zich al heel royaal. Een sportief optreden is zonder meer gegarandeerd, dankzij de led-dagrijverlichting en lichtmetalen velgen. De actieve remassistent zorgt daarbij voor de hoge veiligheidsstandaard. 


Zeer exclusief: de Edition 1.

In het eerste jaar wordt de nieuwe CLA ook als Edition 1 aangeboden, in alle motorvarianten. Dit gelimiteerde speciale model is gebaseerd op de AMG Line. Tal van optische accenten in zowel het exterieur als het interieur benadrukken zijn exclusiviteit. De Edition 1 bevat onder andere high-performance led-koplampen, 19 inch lichtmetalen AMG-velgen met oranje velgranden, sportstoelen en het nightpakket met talrijke hoogglanzend zwarte sierelementen en – bij de Edition 1 – oranje accenten.


Uitgebreide ondersteuning: de rijassistentiesystemen.

De nieuwe CLA Coupé beschikt over moderne rijassistentiesystemen met coöperatieve ondersteuning. Tot de standaarduitrusting behoren bijvoorbeeld de actieve spoorassistent en de actieve remassistent.

Voor het eerst kan de CLA Coupé in bepaalde rijsituaties semi-autonoom rijden. De actieve afstandsassistent DISTRONIC en de actieve stuurassistent (onderdeel van het rijassistentiepakket) ondersteunen de bestuurder nog beter bij het aanhouden van een veilige afstand en het besturen van de auto; de snelheid kan nu ook bij bochten, kruisingen en rotondes automatisch worden aangepast. Met deze modulaire systemen, waarvan de meeste ook afzonderlijk besteld kunnen worden, biedt de CLA Coupé veiligheidssystemen die normaliter alleen in auto’s uit de hogere klasse te vinden zijn.

Andere carrosserievarianten

CLA Shooting Brake

proefrit

 

brochure

 

meer info

 

prijslijst

 

samenstellen

 

Rijdt nu direct met een nieuwe CLA Coupé. Bekijk onze stock, geinteresseerd in een tweedehandswagen dan klikt u hier voor een overzicht.