Masterpiece of Intelligence.

De E-Klasse Cabriolet.

E-Klasse Cabriolet.

De E-Klasse Cabriolet belichaamt de Mercedes-Benz designfilosofie van sensuele puurheid in zijn zuiverste vorm: atletisch gedefinieerd, puristisch en met ingetogen elegantie. Deze open vierzitter met klassieke stoffen kap koppelt een sensueel puur design aan een hoogstaand comfortniveau voor vier inzittenden en de nieuwste technologie. Dit omvat uitgebreide smartphone-integratie met Wireless Charging en sleutelfunctie, een widescreen cockpit en de nieuwste assistentiesystemen. Krachtige motoren en comfortabele onderstellen zorgen voor een sportief-luxueuze rijervaring. Het elektrische windschermsysteem AIRCAP is standaard en optioneel kan de Cabriolet worden voorzien van hoofdruimteverwarming AIRSCARF – voor maximaal comfort bij rijden met open dak, het hele jaar door. 


Cabriolet Design.

Met geopende kap valt extra op hoe het exterieur- en interieurdesign op elkaar aansluiten, waarbij de hoogwaardige details op een unieke manier worden benadrukt.
Het opvallende front met laag geplaatste diamond grille en geïntegreerde ster, high-performance led-koplampen (optioneel MULTIBEAM LED-koplampen), scherp gelijnde motorkap met powerdomes en volledig te openen zijruiten benadrukken het dynamische karakter van de Cabriolet. De strak gespannen stoffen kap met glazen ruit sluit optisch perfect aan op de gespierd ogende achterzijde. De langgerekte, sensueel vormgegeven schouderpartij en de tweedelige smalle led-achterlichten dragen bij aan de sportieve uitstraling van de vierzitter. Daarnaast doet het licht van de achterlichten denken aan de gloed die een warme vliegtuigmotor uitstraalt.


Uitrustingslijnen.

  • AMG Line: AMG Line exterieur verhoogt samen met de perfect op elkaar afgestemde uitrustingen voor nóg meer sportiviteit van het exterieur, onder andere met de dynamische AMG-styling, chroompins in de grille en grote lichtmetalen AMG-velgen. De typerende AMG-kenmerken van deze uitrustingslijn zorgen niet alleen zichtbaar maar ook tastbaar voor meer sportiviteit en exclusiviteit. De uitrusting bestaat onder andere uit het aan de onderzijde afgevlakte sportstuur, integraalstoelen. AMG-sportpedalen, AMG-vloermatten en sfeerverlichting.
  • AVANTGARDE: Het AVANTGARDE-exterieur oogt sportief en expressief. Daartoe behoren onder andere grote lichtmetalen velgen, een diamond grille met zwarte pins en designelementen in chroom en aluminium. Het verlaagde AGILITY CONTROL-onderstel benadrukt eveneens de sportieve look van het model. Het sportieve en luxueuze AVANTGARDE-interieur kenmerkt zich door sportieve integraalstoelen met bekleding in lederlook ARTICO/stof Norwich, een met nappaleder bekleed, driespaaks multifunctioneel stuurwiel en sierdelen in aluminium kristalgeslepen licht.


Comfortabel open rijden onder alle omstandigheden.

De E-Klasse Cabriolet zorgt onder alle omstandigheden voor een maximaal comfortniveau door middel van het standaard automatische windschermsysteem AIRCAP en de optionele hoofdruimteverwarming AIRSCARF, die ervoor zorgen dat de buitenlucht veel aangenamer aanvoelt bij lage temperaturen. Het automatische windschermsysteem AIRCAP is speciaal ontwikkeld voor de Cabriolets van Mercedes-Benz. Het bestaat uit een elektrische lamellenmodule die onopvallend in het dakframe is geïntegreerd en een elektrisch windscherm achter de achterbank. Na het indrukken van een knop houdt dit systeem ook de luchtwervelingen voor de achterpassagiers tegen. De hoofdruimteverwarming AIRSCARF laat warme lucht circuleren rond de nek en schouders van de bestuurder en voorpassagier om het open rijden bij lage temperaturen plezieriger te maken.


Stoffen kap uit de premiumklasse.

De stoffen kap is verkrijgbaar in donkerbruin, donkerblauw, donkerrood en zwart. Een volautomatische stoffen akoestische kap behoort tot de standaarduitrusting. De meerlaags structuur met uitgebreide geluidsisolatie vermindert het wind- en rijgeluid, waardoor de inzittenden zelfs bij hoge snelheid op plezierige wijze met elkaar kunnen praten. De softtopstructuur heeft een vergelijkbaar positief effect op het klimaatcomfort en zorgt ervoor dat er het gehele jaar met de Cabriolet kan worden gereden.


Lichte en veilige carrosserie.

Bij een Cabriolet zorgt het ontbreken van een vast dak vaak voor een verminderde torsiestijfheid. De engineers van Mercedes-Benz hebben tijdens de ontwikkeling specifieke maatregelen genomen om dit tegen te gaan. Zo zijn de carrosseriestructuren aan de voorzijde en in de bodem uiterst stijf, wat voor een hoge rijdynamiek zorgt.
In het geval van een aanrijding zorgen de grote torsiestijfheid van de carrosserie en de uitgebreide veiligheidssystemen voor een optimale bescherming. 

Andere carrosserievarianten

E-Klasse Coupé

E-Klasse Limousine

E-Klasse Estate

E-Klasse All Terrain

proefrit

 

brochure

 

meer info

 

prijslijst

 

samenstellen

 

Rijdt nu direct met een nieuwe E-Klasse Cabriolet. Bekijk onze stock, geinteresseerd in een tweedehandswagen dan klikt u hier voor een overzicht.