G-Klasse.

Zo’n 40 jaar geleden hebben onze ingenieurs in Graz een heel nieuwe soort DNA ontwikkeld. Het DNA van een terreinwagen. Iconisch inmiddels, robuust en vrijwel onverwoestbaar. Wie gelooft dat de G-Klasse alleen in het terrein in zijn element is, maakt een grote vergissing. Zowel offroad als onroad en ongeacht de inzet maakt de terreinwagen indruk met zijn prestaties, geavanceerde assistentiesystemen, uitstekende rijeigenschappen en veiligheidsniveau. Tegelijkertijd zorgen het nieuwe onderstel, de DYNAMIC SELECT-rijprogramma’s, de ‘G-Mode’ en de drie 100%-sperdifferentiëlen niet alleen voor een verbeterd rijcomfort, maar ook voor meer dynamiek, op elke ondergrond.


Iconisch design.

De iconische elementen van de oorspronkelijke G-Klasse zijn nu nog kenmerkend voor het unieke uiterlijk. Ook de functionele, robuuste voorzijde heeft door de jaren heen zijn eigen karakter weten te bewaren. Het zijaanzicht wordt bepaald door de duidelijke belijning en een grote vlakverdeling. Karakteristiek daarbij zijn de aan de buitenkant zichtbare portierscharnieren, de stootlijsten op de flanken en de reservewielhouder aan het achterportier. De opvallende wielkasten en het brede spoor dragen eveneens bij aan de stoere uitstraling van de G-Klasse.
Waar het exterieur de iconische klassieke look behouden heeft, is het interieur van de G-Klasse compleet vernieuwd en gemoderniseerd, met behoud van de genen van de klassieker. Dankzij zijn offroad-karakter en luxueuze kwaliteitsuitrusting heeft de G-Klasse twee extremen altijd in goede harmonie weten te combineren. Voor de G-Klasse hanteert het merk uitsluitend hoogwaardige materialen die direct herkenbaar en voelbaar zijn. Elk detail is ambachtelijk en zorgvuldig afgewerkt.


Uitrustingslijnen.

Door de G-manufactuur zijn er meer dan een miljoen combinatiemogelijkheden om van uw G-Klasse een uniek exemplaar te maken. Onderstaande uitrustingen zijn al voor u gecombineerd.

  • Rvs-pakket: Geef uw auto een exclusieve noot met het rvs-pakket. De reservewielafdekking, laaddrempelbescherming en verlichte instaplijsten met opschrift 'Mercedes-Benz' zijn vervaardigd van rvs en tonen daarmee uw voorliefde voor dynamiek en individualiteit.
  • Night pakket: Het sportieve exterieur wordt nog sprekender met het nightpakket. Daarvoor is een aantal elementen uitgevoerd in obsidiaanzwart. Afhankelijk van de carrosseriekleur ontstaan daardoor sterke contrasten of vloeiende overgangen, die duidelijk individualiteit uitdrukken.
  • AMG-nightpakket: Bij het AMG-nightpakket zijn geselecteerde elementen voor het exterieur uitgevoerd in zwart hoogglanzend. Afhankelijk van de gekozen carrosseriekleur ontstaan daardoor sterke contrasten of vloeiende overgangen, die het individuele en dynamisch design verder benadrukken.


À la carte: ‘Comfort’, ‘Sport’, ‘Individual’ of ‘Eco’.

DYNAMIC SELECT is nu leverbaar voor de G-Klasse met vijf rijprogramma’s. Daarmee kunnen de rijeigenschappen via een druk op de knop in enkele seconden worden aangepast. Het systeem past daarbij de karakteristieken van motor, transmissie, onderstel, besturing en assistentiesystemen aan de wensen van de bestuurder aan. De vier rijprogramma’s ‘Comfort’, ‘Sport’, ‘Eco’ en ‘Individual’ kunnen eenvoudig worden geselecteerd via de DYNAMIC SELECT-schakelaar. In de ‘Eco’-stand wordt bijvoorbeeld een extra zuinige rijstijl ondersteund. In de ‘Sport’-stand daarentegen worden de schakelmomenten van de automatische transmissie, de gasrespons van de motor en de parameters van de elektronische besturing en uitlaatklep aangepast. ‘Individual’ biedt bestuurders de mogelijkheid om hun persoonlijke voorkeuren in te stellen.


STRONGER THAN TIME Editions.

De G-Klasse is het topmodel onder de luxe terreinwagens. Het is niet alleen de personenautomodelserie met de langste productielooptijd in de geschiedenis van Mercedes-Benz ooit; het is tevens de voorvader van alle SUV’s met de ster. Daarom dragen alle offroad-modellen van Mercedes-Benz ook de hoofdletter G in hun naam.
Exclusief voor het jubileum brengt Mercedes-Benz de G-Klasse STRONGER THAN TIME Edition uit in drie verschillende uitvoeringen, als een klassieke variant of exclusief als de Mercedes-Benz G 400 d of G 500[1]. Daarnaast wordt ook de sportieve Mercedes-AMG G 63[1] uitgebracht. Het uiterlijk wordt bekroond door exclusieve features voor de Edition-uitvoeringen, zoals de lichtprojectie 'STRONGER THAN TIME' van de buitenspiegels, een badge op de A-stijl en een gegraveerd opschrift op de handgreep.

proefrit

 

brochure

 

meer info

 

prijslijst

 

samenstellen

 

Rijdt nu direct met een nieuwe G-Klasse. Bekijk onze stock, geinteresseerd in een tweedehandswagen dan klikt u hier voor een overzicht.