GLE Coupé.

De GLE Coupé is het nieuwste model in de SUV-range van Mercedes-Benz. De GLE Coupé combineert het indrukwekkende vermogen van een terreinwagen met de emotionele sportiviteit en elegantie van een Coupé. De verschillende onderstelafstemmingen en rijprogramma’s maken de GLE Coupé een zeer veelzijdige auto; zowel geschikt voor een comfortabele lange reis als voor het rijden op off-roadterrein.


Uniek design.

De pure, gereduceerde vormentaal maakt in combinatie met de extreme proporties een uniek designstatement. De nieuwe GLE Coupé heeft imposante afmetingen: 4.939 mm lang en 2.010 mm breed (39 mm langer en 7 mm breder dan zijn voorganger).
Het front combineert de kenmerken van de Mercedes-Benz SUV-familie met duidelijke Coupé-eigenschappen: de diamond grille met één enkele horizontale lamel doet denken aan andere Coupés in het aanbod van Mercedes-Benz.
De schuiner geplaatste voorruit laat de GLE Coupé er niet alleen dynamischer uitzien; hij sluit ook beter aan op de aflopende daklijn en zorgt voor een harmonieuze elegantie. De flanken zijn bewust rustig en geaccentueerd uitgevoerd, en laten daardoor de grote velgen (19 tot 22 inch) beter tot hun recht komen.
Het interieur van de nieuwe GLE Coupé toont veel overeenkomsten met de andere modellen van de premium SUV-familie, met een duidelijke nadruk op het sportieve aspect.


Ervaar het zelf: Mercedes-Benz User Experience.

De GLE Coupé is voorzien van de nieuwste generatie van het infotainmentsysteem MBUX (Mercedes-Benz User Experience). De informatie voor het combi-instrument en het mediadisplay is goed afleesbaar op de grote displays met hoge resolutie. Een emotionele presentatie met mooie graphics onderstreept de begrijpelijkheid van de intuïtieve bediening.
De GLE Coupé is uiteraard ook voorzien van de bekende spraakbediening en het zelflerend vermogen van MBUX, samen met vele comfortopties en apps voor MBUX.


Rijassistentiesystemen: betere en veiligere ondersteuning.

Ter ondersteuning van de bestuurder beschikt de nieuwe GLE Coupé over de nieuwste generatie rijassistentiesystemen van Mercedes-Benz. Dit leidt tot een uitzonderlijk hoge mate van veiligheid. De nieuwe GLE Coupé is standaard uitgerust met de actieve remassistent die kop-staartbotsingen en aanrijdingen met overstekende voetgangers en voertuigen kan helpen voorkomen.
Andere Intelligent Drive-functies, zoals de actieve afstandsassistent DISTRONIC met routegebaseerde snelheidsaanpassing zijn optioneel leverbaar. Hiermee kan de GLE Coupé reageren op informatie van Live Traffic Information, nog voordat de bestuurder of de radar- en camerasensoren deze verkeersstremming kunnen waarnemen. Wanneer een file wordt herkend, remt de auto uit voorzorg af tot ongeveer 100 km/h, tenzij de bestuurder ingrijpt.

Andere carrosserievarianten

GLE

proefrit

 

meer info

 

prijslijst

 

Rijdt nu direct met een nieuwe GLE coupe. Bekijk onze stock, geinteresseerd in een tweedehandswagen dan klikt u hier voor een overzicht.