Handcrafters by racers.

De Mercedes-AMG GT.

Mercedes-AMG GT.

Bij de Mercedes-AMG GT zijn de kwaliteiten van een fascinerende, authentieke sportwagen gecombineerd met geavanceerde technologieën en praktische bruikbaarheid. Met een topsnelheid van 304 km/h en een acceleratievermogen van 0 naar 100 km/h in 4,0 seconden sluit de Mercedes-AMG GT optimaal aan op een sportieve lifestyle, waarbij bovendien de essentie van het performance-merk sterk tot uitdrukking komt.


Komt u de autosporttechnologie ervaren nog voordat de Mercedes-AMG GT een klassieker is geworden?


Exterieur.

De voorzijde van de Mercedes-AMG GT kenmerkt zich door geavanceerd design, waarbij de vele, uit de autosport overgenomen elementen samen een krachtig dynamisch statement vormen. De bijzonder lange, ver naar beneden doorgetrokken motorkap is visueel toonaangevend.
De speciale AMG-grille benadrukt de sportiviteit van het model. Het nieuwe design van de high-performance led-koplampen zorgt er samen met de vormgeving van de nieuwe dagrijverlichting voor dat de voorzijde van de Mercedes-AMG GT nu nóg markanter oogt dan het voorgaande model.


Interieur.

De cockpit kenmerkt zich door een hightech interieur met een user interface die uit volledig digitale instrumenten bestaat en een 31,2 cm (10,2 inch) display. Centraal daarin staat de nieuwe middenconsole met innovatieve displayschakelaars. Met het AMG Performance-stuurwiel in nappaleder met AMG-functietoetsen hebt u alles stevig onder controle. Dankzij het gebruik van zorgvuldig afgewerkte materialen heeft het interieur een kwalitatief hoogstaande uitstraling.


De als optie leverbare AMG Performance-stoelen van de Mercedes-AMG GT vormen een uitstekende basis voor het leveren van hoge prestaties. De geprononceerde contouren van de stoelen met geïntegreerde hoofdsteun en AMG-logo bieden ideale zijdelingse ondersteuning bij dynamische ritten. Met deze modelwijziging zijn de stoelen eveneens leverbaar in een extra bekledingsvariant.


De mogelijkheden om uw Mercedes-AMG GT te voorzien van uw eigen, persoonlijke handschrift zijn vrijwel grenzeloos.


Aerodynamica.

De toepassing van uit de autosport vergaarde kennis op de Mercedes-AMG GT biedt de bestuurder ondersteuning bij een dynamische en veilige rijstijl. Het systeem zorgt voor aerodynamische stabiliteit met een lage luchtweerstand. Daarnaast wordt voor voldoende koeling en luchttoevoer gezorgd voor alle componenten. Met behulp van het AIRPANEL in de voorskirt en de elektrisch uitschuifbare achterspoiler wordt de aerodynamica actief aan de feitelijke rijsituatie aangepast.


Lichtgewichtconstructie voor high performance.

Een motor met het prestatievermogen van een racewagen – de V8-biturbo met twee binnenliggende turbocompressoren is helemaal op topprestaties afgesteld en dynamische motorophanglagers passen zich aan elke rijsituatie aan.


Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Dankzij ultramoderne veiligheidssystemen kan de Mercedes-AMG GT ervoor zorgen dat u achter het stuurwiel wordt ondersteund en minder wordt belast. 

Tijdens de spits, tijdens lange nachtritten of op onbekende trajecten – uw Mercedes-AMG GT zorgt ervoor dat u, vooral in stressvolle situaties, minder wordt belast. Het concept daarachter is Mercedes-Benz Intelligent Drive, waarmee elke rit in een Mercedes-Benz niet alleen veiliger is maar ook uniek. De tijd die u namelijk achter het stuurwiel doorbrengt, is uw eigen tijd. Tijd om te ontspannen. Tijd om energie op te doen. Zodat u niet alleen veilig op uw bestemming aankomt, maar ook ontspannen.

Andere carrosserievarianten

Mercedes-AMG GT Roadster

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé

proefrit

 

brochure

 

meer info

 

prijslijst

 

samenstellen

 
Rijdt nu direct met een nieuwe Mercedes-AMG GT. Bekijk onze stock, geïnteresseerd in een tweedehandswagen dan klikt u hier voor een overzicht.