GLC Coupé

All kinds of strenght.

GLC Coupé.

De nieuwe generatie van dit succesvolle model combineert op precieze en vakkundige wijze het sportieve karakter van een Coupé met de functionaliteit van een SUV. Het resultaat is een auto voor individualisten die een bijzonder design, de nieuwste technieken en de grootst mogelijke ruimte weten te waarderen. Met innovatieve technologieën, intelligente rijassistentiesystemen, een nieuw motorengamma en het nieuwste multimediasysteem MBUZ (Mercedes-Benz User Experience) positioneert deze Coupé zich als voorbeeld voor sportiviteit, veiligheid en efficiëntie. De nieuwe GLC Coupé fascineert op een geheel eigen manier. Dynamischer en sportiever dan ooit tevoren.


Fascinerende Coupé-achterzijde: elegant exterieurdesign.

De GLC Coupé wordt gekenmerkt door een dynamisch uiterlijk en elegante lijnen. Het dominante front, de krachtige vormen en de standaard chromen details, zoals de bodembeschermingsplaat voor en achter, verraden de offroad-capaciteiten van deze auto. Anderzijds illustreren het gedrongen silhouet met de aflopende daklijn en de afgeronde achterruit het Coupékarakter. De bijzonderheden van het model omvatten het front met geprononceerde diamond grille met geïntegreerde Mercedes-Benz ster en – typerend voor alle Coupés – één enkele lamel, aangevuld door grote luchtinlaten en nieuw vormgegeven standaard high-performance led-koplampen.
De GLC Coupé laat zien hoe stijlelementen van een Coupé harmonieus kunnen worden gecombineerd met die van een SUV, zoals de aflopende daklijn, de greenhouse die zich perfect in het silhouet voegt en de karakterlijn in combinatie met de opvallende chroomlijst op de hoge taillelijn, de gespierde schouderpartij en de verlichte rib die oploopt naar achteren. De dynamische proporties en de grote bodemvrijheid benadrukken het potentieel van de GLC Coupé die het uitstekend doet op het asfalt, maar ook buiten de gebaande paden.


Uitrustingslijnen.

  • AMG Line: De aansprekende styling van AMG Line zorgt ervoor dat het exterieur sportiviteit en exclusiviteit uitstraalt. Daarmee wordt een duidelijk statement voor krachtig ogend design gemaakt. De technische eigenschappen zorgen voor aanzienlijk meer rijplezier omdat het sportonderstel met SPORT DIRECT STEERING pure dynamiek op het wegdek overdraagt. Met AMG Line-interieur wordt de sportiviteit van uw auto duidelijk benadrukt. Daarmee maakt u een duidelijk statement en is al bij de eerste aanblik duidelijk dat een tot in detail dynamische en exclusieve ambiance heel belangrijk voor u is.
  • EXCLUSIVE-interieur: Met het EXCLUSIVE-interieur laat u zien dat ver doorgevoerde elegantie en topkwaliteit tot in detail heel belangrijk voor u zijn. De luxueuze accenten en de fraaie uitstraling van het interieur, onder andere met exclusief vormgegeven stoelen en een hoogwaardig bekleed dashboard, dragen elke dag opnieuw bij aan uw rijplezier.
  • Standaarduitvoering: Al bij de standaarduitvoering van de nieuwe GLC Coupé wordt u verwelkomd door een stijlvol exterieur. Daartoe behoren onder andere exclusieve designelementen in chroom en aantrekkelijke lichtmetalen velgen. De zichtbare, verchroomde uitlaatsierstukken benadrukken daarbij de dynamische uitstraling van het model. Het standaardinterieur heeft een aantrekkelijke, tijdloze uitstraling. De vloeiende vormen, donkere elegantie en zachte contrasten zorgen voor een puristisch totaalbeeld, en vormen een geheel nieuwe kijk op modern luxury. De gedeeltelijk elektrisch bediende standaardstoelen zorgen voor uitstekend zitcomfort, ook op lange trajecten.


MBUX – innovatieve telematica.

De nieuwe GLC Coupé verstaat u niet alleen woord voor woord, maar reageert ook direct op al uw aanrakingen en gebaren. Daarvoor zorgt MBUX, de moderne Mercedes-Benz User Experience, met een groot aantal bedienings- en aanduidingselementen. De combinatie van displays met touchscreenbediening, navigatie met augmented reality, intelligente spraakbediening via de spreekknop of het trefwoord “Hey Mercedes”, connectiviteit en de user interface brengt nu ook de GLC Coupé op de nieuwste stand van de techniek.


Geavanceerde rijassistentiesystemen.

De rijassistentiesystemen zijn flink uitgebreid en aangevuld met de uitstapwaarschuwingsfunctie, noodrijbaanfunctie en file-noodstopfunctie. Ook nieuw is de aanhangwagenassistent die ondersteuning biedt bij het achteruitrijden met een aanhanger achter de auto.
De actieve afstandsassistent DISTRONIC en de actieve stuurassistent helpen de bestuurder bij het aanhouden van een veilige afstand tot de voorligger en bij het sturen. Bij het naderen van een kruispunt of een bocht wordt de snelheid automatisch aangepast. De actieve stuurassistent helpt bij het vormen van een noodrijbaan voor hulpdiensten en bij het wisselen van rijbaan.Het gevaar van een mogelijke botsing kan verminderd worden door de afslagfunctie van de actieve remassistent die een remingreep uitvoert als de bestuurder tegemoetkomend verkeer over het hoofd ziet.

Andere carrosserievarianten

GLC SUV

proefrit

 

meer info

 

prijslijst

 

samenstellen

 

Rijdt nu direct met een nieuwe GLC Coupé. Bekijk onze stock, geinteresseerd in een tweedehandswagen dan klikt u hier voor een overzicht.