Arocs.


Voor anderen is het een bouwplaats, voor u een speelplaats. De Arocs van 18 tot 41 ton.

Trekker, bakwagen, betonmixer of zware kipper: zowel de wegvoertuigen als de varianten met aandrijving op alle wielen van de Arocs bieden voor elke uitdaging in het bouwtransport een robuuste en duurzame oplossing.


De zuinige Euro VI-motoren van de Atego zijn leverbaar in twee cilinderinhoudsklassen en zeven vermogensklassen van 115 kW (156 pk) tot 220 kW (299 pk). Voor de Arocs zijn Euro VI-motoren in vier cilinderinhoudsklassen en achttien vermogensklassen van 175 kW (238 pk) tot 460 kW (625 pk) leverbaar.


De voordelen op een rij.

  • Compleet Euro VI-motorenprogramma: vier cilinderinhoudsklassen, achttien vermogensklassen van 175 kW (238 pk) tot 460 kW (625 pk)
  • Laag verbruik dankzij zuinige, efficiŽnte motoren en korte schakeltijden
  • Op de inzet afgestemde transmissies
  • Nevenverbruikers met een lager brandstofverbruik
  • Uitgekiende aerodynamica
  • Assen, transmissies, nevenverbruikers.
  • De diverse, op de inzet afgestemde achterasoverbrengingen en transmissies dragen bij aan een laag verbruik. Korte schakeltijden en zuinige nevenverbruikers als de belastingsafhankelijke luchtcompressor en de stuurbekrachtigingspomp zorgen eveneens voor een lager brandstofverbruik.


Neem geen genoegen met minder, behalve als het om brandstofverbruik gaat.
Met de Arocs u de beschikking over trucks met een indrukwekkend laag brandstofverbruik. Immers, hoe lager het brandstofverbruik, hoe lager de kilometerkostprijs.


Een ruige omgeving vereist een robuust voertuig.
Met de 2300 mm brede cabinevarianten biedt de Arocs bij alle gangbare toepassingen in de bouw een uitstekend overzicht en een gemakkelijke, precieze handling. Voor meer comfort is de instap met treden uitgevoerd en zijn de bedieningselementen ergonomisch aangebracht. Bovendien zijn voor toepassingen op de weg en voor meer comfort 2500 mm brede lange cabines leverbaar.

Brandstofbesparende techniek.
Alle Euro VI-motoren kenmerken zich door een laag verbruik. Aan het lage verbruik wordt eveneens bijgedragen door zuinige rijprogramma's, slimme nevenverbruikers en uitgekiende aerodynamica. Bij de Arocs zorgt verder de doorontwikkelde Predictive Powertrain Control voor een efficiŽnte en zuinige rijstijl. In combinatie met de Multimedia Cockpit zorgt de nieuwe MirrorCam voor nog meer aerodynamica, waardoor extra brandstof bespaard kan worden.

Enorme kracht bij een bescheiden verbruik.
De krachtige, robuuste Arocs-motoren zijn gebaseerd op geavanceerde, uiterst efficiŽnte Euro VI-technologie. Maar bovenal precies die kracht die u elke dag nodig hebt voor het zware werk in de bouw. Daarnaast kenmerkt de automatische transmissie Mercedes PowerShift 3 zich door nauwkeurig schakelen, efficiŽnte krachtoverbrenging en eenvoudige bediening.


Vraag een proefrit aanAchttien vermogensklassen.
De zescilinder lijnmotoren van de Arocs hebben niet alleen een lange levensduur, maar voldoen ook aan alle eisen van het bouwtransport. Voor een optimale afstemming op de inzet zijn zuinige motoren met een cilinderinhoud van 7,7, 10,7, 12,8 en 15,6 liter leverbaar.