De Atego

 

Distributietransport. 6,5–16 ton.

Dankzij zijn hoge efficiŽntie en betrouwbaarheid bent u met de Atego uitstekend voorbereid op de uitdagingen van het distributietransport. Bovendien biedt zijn veelzijdigheid voor vrijwel elke eis en branche een configuratie die perfect op de inzet is afgestemd.


Voordelen

  • Twee cilinderinhoudsklassen, zeven vermogensklassen van 115 kW (156 pk) tot 220 kW (299 pk)
  • Hogedrukinspuiting met een inspuitdruk tot 2400 bar
  • Zuinige nevenverbruikers
  • Automatische transmissie Mercedes PowerShift 3 met individueel selecteerbare rijprogramma’s en gericht inschakelbare rijstanden en extra functies
  • EfficiŽnte krachtoverbrenging met op het verbruik afgestemde aandrijflijnconfiguraties
  • Geoptimaliseerde aerodynamica


Vier verschillende cabines.

Op het eerste gezicht, maar ook als u wat beter kijkt, laten de vier cabines van de Atego zien waar het in het lichte distributietransport op aankomt. uitgekiende ergonomie, een hoog rij- en werkcomfort en veel praktische details.
  • Korte cabine.
  • Lange cabine.

Vraag een proefrit aan 

 EfficiŽnte krachtoverbrenging.

Voor een efficiŽnte krachtoverbrenging van de motor op de weg zijn voor de Atego

verschillende transmissies met zes, acht of negen versnellingen leverbaar. Daarnaast

zijn er diverse hypoÔdassen met verschillende overbrengingsverhoudingen om brandstof

te besparen. De standaard automatische transmissie Mercedes PowerShift 3 zorgt

eveneens voor hoge efficiŽntie. Dankzij de geoptimaliseerde schakelstrategie en op de inzet afgestemde rijprogramma's biedt de automatische transmissie in vrijwel elke rijsituatie voortreffelijk, anticiperend rijgedrag. 


Brandstofbesparende techniek.

Alle Euro VI-motoren kenmerken zich door een laag verbruik. Bij de vier- en zescilinderlijnmotoren van de Atego zorgen bijvoorbeeld de hogedrukinspuiting met een inspuitdruk tot 2400 bar en de gekoelde uitlaatgasrecirculatie voor een laag verbruik en een verbranding met geringe uitstoot van roetdeeltjes.


Op de inzet afgestemde rijprogramma's.

De Atego is standaard uitgerust met het rijprogramma 'economy' met verschillende rijstanden voor een nauwkeurig en brandstofbesparend rijgedrag. Het rijprogramma 'power' is als optie leverbaar.


Fleetboard.
Het voor de Atego als optie leverbare Fleetboard biedt individuele telematicaoplossingen om de inzet van het voertuig en de efficiŽntie van uw wagenpark maximaal te benutten. U hebt alles onder controle. Altijd en overal. De basis daarvoor wordt gevormd door de af fabriek, als optie leverbare boordcomputer Truck Data Center.


Lage lucht- en rolweerstand.
Voor minder luchtweerstand is het design van de Atego tot in het kleinste detail geoptimaliseerd. Van de bumpers en het hoekplaatwerk tot het dak – alles draagt bij aan een lage luchtweerstand, waardoor minder brandstof wordt verbruikt. Daarnaast zorgen als optie leverbare aanbouwdelen voor een verlaging van het verbruik.