De nieuwe Actros

 

De nieuwe Mercedes-Benz Actros is nu leverbaar en zuiniger dan ooit!

Een truck die nu al kan waarover anderen alleen nog maar praten. De nieuwe Actros voldoet aan de steeds zwaarder wordende eisen op het gebied van efficiŽntie, comfort en betrouwbaarheid in het internationaal transport en zwaar distributietransport ťn de nieuwe Actros maakt een brandstof- en CO2-reductie tot wel 5% mogelijk ten opzichte van zijn voorganger.Vraag een proefrit aanActros - International Truck Of The Year

De vakjournalisten uit 24 Europese landen verkozen de Mercedes-Benz Actros voor de vijfde keer als beste vrachtwagen van het jaar. Al met de eerste Actros begon in 1997 het succesverhaal, en ook de volgende generaties konden de wedstrijd winnen. Met negen titels is Mercedes-Benz nu het meest succesvolle merk in de strijd om de onderscheiding voor verdere technologische ontwikkeling, het basiscriterium in het selectieproces van de internationale Truck of the Year-Jury (ITotY).Technische gegevens
Met zuinige, betrouwbare Euro VI-motoren, en 17 cabinevarianten biedt de nieuwe Actros voor praktisch elke wens een oplossing. De geavanceerde Euro VI-motoren leveren een maximumvermogen van 460 kW (625 pk) en maximumkoppel van 3.000 Nm.


Dankzij de verschillende cabinevarianten biedt de nieuwe Actros voor vrijwel elke inzet in het internationaal transport en zwaar distributietransport de passende cabine. De perfecte combinatie van design en functionaliteit wordt op unieke wijze door het markante exterieur onderstreept. 

De voordelen op een rij.

  • Zuinige, betrouwbare Euro VI-motoren in vier cilinderinhoudsklassen
  • Fijn afgestemde aandrijflijnconfiguraties met twaalftraps automatische transmissie en geoptimaliseerde asoverbrenging
  • Brandstofbesparende rijprogramma's
  • Verder verbeterde aerodynamica
  • Nevenverbruikers met een lager brandstofverbruik

De nieuwe Actros staat voor betrouwbare, brandstofbesparende voertuigtechniek, lage kosten en een hoger rendement. Kort gezegd: meer efficiŽntie. Een lager brandstofverbruik draagt aanzienlijk bij aan het rendement. De Actros heeft al in de praktijk bewezen over deze eigenschap te beschikken.


Hoe lager het brandstofverbruik, hoe lager de kilometerkostprijs.Om die reden hebben we er alles aan gedaan om het brandstofverbruik van de nieuwe Actros nog verder te verlagen. 

 

Uitgekiende aerodynamica.
We hebben de aerodynamica van de Actros verder verbeterd om de luchtweerstand en daarmee het brandstofverbruik te verlagen. De nieuwe MirrorCam zorgt voor ongeveer 1,5% brandstofbesparing in vergelijking met conventionele spiegels.


Cabinevarianten.
Met zeventien cabinevarianten in twee breedtes, vijf dakvormen (CompactSpace, ClassicSpace, StreamSpace, BigSpace en GigaSpace) en drie motortunnelvarianten (320 mm, 170 mm, vlakke vloer) voldoet de Actros aan vrijwel elke eis met betrekking tot ruimte, uitrusting en comfort.


  • Lange cabine GigaSpace
  • Lange cabine BigSpace
  • Lange cabine StreamSpace
  • Lange cabine ClassicSpace
  • Lange cabine CompactSpaceSpiegel-cams als standaard
De eerste in serie geproduceerde vrachtwagen met spiegel-cam in plaats van buitenspiegels: enorme verbetering voor aerodynamica, veiligheid en voertuigbehandeling. Nieuwe elementen zijn de actieve breedtecontrole en de combinatie van longitudinale en laterale besturing in alle snelheidsbereiken door de samensmelting van radar- en camera-informatie.


Active Drive Assist biedt veiligheid
Active Drive Assist bouwt voort op de beproefde en adaptieve cruisecontrol met stop-and-go-functie en de rijbaanassistent van Mercedes-Benz. Hoewel de verantwoordelijkheid voor het bewaken van de verkeerssituatie bij de bestuurder ligt, biedt het systeem aanzienlijke ondersteuning en levert het een belangrijke bijdrage aan de verhoging van de verkeersveiligheid.Predictive Powertrain Control: nu nog efficiŽnter.


Predictive Powertrain Control is vanaf nu nog veel efficiŽnter. Bovendien kan de intelligente cruisecontrol en transmissieregeling dankzij de uitgebreide kaartgegevens nu ook worden gebruikt tijdens ritten buiten de bebouwde kom.


Het verbruik van de zware Mercedes-Benz trucks wordt continu verbeterd. De nieuwe Actros verbruikt op hoofdwegen en snelwegen bijvoorbeeld drie procent minder brandstof dan zijn voorganger en bij ritten buiten de bebouwde kom zelf vijf procent minder. Het lage brandstofverbruik van het nieuwe vlaggenschip van Mercedes-Benz is toe te schrijven aan de geoptimaliseerde cruisecontrol en transmissieregeling van Predictive Powertrain Control. Vooral bij ritten buiten de bebouwde kom ligt het lagere verbruik van de nieuwe Actros aan de uitgebreide werking van Predictive Powertrain Control.
‘Go the extra mile!’ Plan een Fuel Duel in! 

 

Onder het motto ‘Go the extra mile!’ presenteert Groep Vereenooghe: Fuel Duel met de nieuwe Actros. Dť praktijktest waarin u als ondernemer gedurende twee weken in een speciale Actros Fuel Duel truck de brandstofvoordelen zelf kunt ondervinden. De meer dan zestig innovaties van het nieuwe truckmodel maken een brandstof- en CO2-reductie tot wel 5% mogelijk ten opzichte van zijn voorganger.

 

Ontdek de Fuel Duel


De nieuwe Actros: zuiniger dan ooit

Mercedes-Benz Trucks zet in op een continue doorontwikkeling van haar trucks, zo ook in het geval van de Actros. Het truckmodel weet al sinds 2011 door diverse innovaties 16% brandstofbesparing te realiseren. Met de komst van de nieuwe Actros zet Mercedes-Benz Trucks deze trend voort. Door de meer dan zestig innovaties is de Actros tot wel 5% zuiniger dan zijn voorganger (de MP4). De doorontwikkelde Predicitive Powertrain Control kent nu ook bochtradiussen, rotondes en snelheidslimieten. De anticiperende cruisecontrol maakt gebruik van de meest geavanceerde gps-systemen en precieze topografische wegenkaarten. Daarnaast is de truck uitgevoerd met de revolutionaire MirrorCam, die de truck niet alleen veel veiliger maakt door de hele combinatie beter in beeld te brengen.