De Econic


De steden groeien. De eisen aan mobiliteit, logistiek, milieu en kwaliteit van leven ook. Ons antwoord daarop is een vrachtwagen die aan deze eisen kan voldoen. Die een groot vermogen heeft en efficiŽnt is en tegelijkertijd maximale veiligheid voor alle verkeersdeelnemers biedt. Die duurzame oplossingen voor de toenemende uitstootbelastingen in dichtbevolkte gebieden levert en voor optimale werkomstandigheden voor chauffeur en bemanning zorgt.


De moderne 6-cilinder dieselmotoren zijn voor de Econic leverbaar met een basisvermogen van 200 kW (272 pk) bij 2.200 omw/min en een max. koppel van 1.200 Nm tussen 1.200–1.600 omw/min, alsmede een maximum vermogen van 260 kW (354 pk) bij 2.200 omw/min en een max. koppel van 1.400 Nm in een nominaal toerenbereik van 1.200–1.600 omw/min.


Pluspunten in ťťn oogopslag.

  • Dankzij de uitrusting met een aardgasmotor is de Econic buitengewoon stil onderweg
  • Optimaal direct zicht vanuit de cabine helpt ongevallen te vermijden
  • Intelligente veiligheidassistentiesystemen ontlasten bovendien de bestuurder


Verantwoordelijkheid die de Econic in de praktijk brengt. Met sterke aandrijflijn, grote opbouwvriendelijkheid en de doorslaggevende veiligheid-Plus door de unieke DirectVision-cabine met panoramaruit en slimme assistentiesystemen. Met ergonomisch in- en uitstappen, intuÔtief gerangschikte controle- en bedieningsorganen en niet in de laatste plaats ook door de optioneel leverbare aardgasmotor – voor vrij rijden in milieuzones. Samen vooruit kijken.
Unieke kenmerken:

Innovatief laag voertuig voor het distributietransport

Met slechts twee stappen in de bestuurderscabine: de Econic maakt in- en uitstappen erg gemakkelijk. Het concept verhoogt de veiligheid bevordert de efficiŽntie en vraagt minder inspanning.


Deze conceptvoordelen tonen hoe serieus de Econic de veiligheid op het werk neemt. En door de grote panoramaruiten begroet hij andere weggebruikers steeds op ooghoogte. Het lage chassis biedt daarnaast nog een ander voordeel: het maakt van de Econic een erg opbouwvriendelijk speciaal voertuig.

Uitermate zuinig

Bij de ontwikkeling van de nieuwe motorgeneraties van Mercedes-Benz stond het verlagen van het brandstofverbruik centraal. Het resultaat: de BlueEfficiency Power-motoren en -technologieŽn zorgen voor een mogelijke brandstofbesparing van 4 procent en voor een 40 procent lager verbruik van het additief AdBlue. De hoge betrouwbaarheid, kortere stilstandtijden, verlengde onderhoudsintervallen en een vermindering van de reparatie- en onderhoudskosten maken de Econic een nog betere investering.

Door het Low-Entry-concept zitten er slechts twee treden aan de cabine. Daarmee is het in- en uitstappen makkelijker en veiliger dan bij bijna iedere andere bedrijfswagen. Zo kunnen op drukke werkdagen in de Econic t.o.v. gewone vrachtwagens honderden hoogtemeters worden bespaard. Goed voor rug en gewrichten is ook de volledige luchtvering met hef- en neerlaatfunctie op alle assen.


Overtuigende efficiŽntie

De nieuwe Econic neemt zijn verantwoordelijkheid. Want de Mercedes-Benz BlueEfficiency Power-technologieŽn betekenen meer dan alleen voldoen aan de emissienorm Euro VI. Ze verenigen een veilige toekomst met optimale efficiŽntie en milieubescherming. Blue Efficiency Power omvat innovatieve voertuigtechnologieŽn en services die tot een lager verbruik leiden en daardoor de belasting van het milieu verminderen.

Zo liggen de emissies van de nieuwe Econic door de verder ontwikkelde nabehandeling van de uitlaatgassen op de rand van de detecteerbaarheid. Ze liggen 90% lager dan de toegelaten waarde van de Euro V-emissienorm die tot 2014 van kracht was. Nog milieuvriendelijker onderweg is de Econic met aardgasaandrijving, die vanaf 2015 verkrijgbaar zal zijn. De Allison automatische versnellingsbak met nieuwe ECO-software maakt een beter uitnutten van het vermogen mogelijk, zelfs bij een laag toerental. Het beproefde lagevloerconcept met een ergonomische lage instap en een opbouwvriendelijk frame draagt ook bij aan een hogere efficiŽntie van de nieuwe Econic.


Vraag een proefrit aan


Naast technische innovaties bieden we services zoals de Mercedes-Benz chauffeurstraining en technische trainingen om de efficiŽntie nog verder te verhogen.