• Personenwagens
  • Bestelwagens
  • Trucks

Wat is de toekomst van de Plug-In Hybride?

  •  

Wat is de toekomst van de Plug-In Hybride?

 

Wat is de toekomst van de Plug-In Hybride?

De laatste jaren zijn de Plug-In Hybride wagens (hier genoemd "PHEV"), samen met de volledig elektrisch aangedreven wagens (hierna genoemd "EV") de beste oplossing gebleken voor de professionele klant.

En de reden is niet ver te zoeken. Door de steeds strengere Europese CO2-normen en de aangepaste fiscaliteit zijn de wagens met de klassieke brandstofmotoren (benzine en diesel) niet meer aantrekkelijk vanwege een beperkte aftrekbaarheid.


Enkel EV's en PHEV's met een maximale CO2-uitstoot van 50g/km zijn erg interessant vanwege een fiscale aftrekbaarheid van 100%. Maar ook hier komt verandering in. Voor wagens, besteld vanaf 1 juli 2023, zullen enkel de emissievrije voertuigen (lees EV) nog 100% fiscaal aftrekbaar zijn voor de hele looptijd.Wat verandert er dan juist met de PHEV-voertuigen?

Alle PHEV-voertuigen die besteld worden tussen 1 juli 2023 en 31 december 2025, zijn onderhevig aan de uitdoofregeling. Dit wil zeggen dat de fiscale aftrekbaarheid jaarlijks wordt afgebouwd van 100% naar 0%.

Hiernavolgend vindt u een overzicht van deze evolutie.


De boodschap is dus duidelijk.
Als u op korte termijn een nieuwe wagen wilt bestellen en momenteel nog niet wenst over te stappen naar een EV, is er maar één goede raad.
Plaats de bestelling van de PHEV ten laatste op 30 juni 2023.
Aangezien er lange wachttijden zijn voor leveringen, is pro-actief handelen de boodschap.

Voor u samengevat
• PHEV, besteld vóór 01/07/2023: grandfathering principe. Zolang het voertuig niet van eigenaar verandert, blijft de huidige fiscale aftrekbaarheid (100%) van toepassing.
• PHEV besteld vanaf 01/07/2023 tot 31/12/2025: uitdoofregeling (zie tabel hierboven).
• PHEV besteld vanaf 01/01/2026: geen fiscale aftrekbaarheid meer van toepassing.

Total Cost of Ownership


Sustainability


 

Waar bent u naar op zoek?