• Personenwagens
  • Bestelwagens
  • Trucks

Over Ons

Mercedes-Benz concessiehouder Vereenooghe zag het levenslicht in 1930 met GabriŽl Vereenooghe. Na aantreden van de tweede generatie begon in 1969 Mercedes-Benz daadwerkelijk en onstuitbaar te rijzen.

Om ons dienstenpakket uit te breiden en onze geografische spreiding te versterken, werd in 1969 de sector Tielt bij de reeds bestaande sector Roeselare gevoegd. Hierna opende in 1998 de vestiging in Torhout zijn deuren...


Sinds 2001 behoren ook Autostar garages te Ieper en Veurne tot de groep die vanaf dat moment de naam Vereenooghe-Autostar kreeg.


In 2005 begonnen we met de uitbouw van een volledig nieuwe activiteit gericht op de verkoop van jonge tweedehandswagens onder de naam ‘Young Used Cars of 'Nearly New Cars' – nu beter bekend als Mercedes-Benz Certified’.


2008: Groep Vereenooghe is officiŽle verdeler van Mercedes-Benz Certified Vans (vroeger Used 1)!
Een Mercedes-Benz Certified Van is een 2e hands bestelwagen die door onze specialisten een strenge selectieprocedure van 130 technische punten heeft ondergaan. Sinds 2008 zijn we trotse drager van dit label die onze bestelwagens met ervaring benadrukt.


In 2010 namen we onze intrek in de volledig vernieuwde showroom te Roeselare. Een tweede vestiging van ‘Mercedes-Benz Certified’ werd hierin geÔntegreerd alsook een nieuw concept inzake verkoop van kwalitatieve oldtimers 'Classic Car Center'.


2013 was het jaar van het AMG Performance Center. We behaalden het officiŽle label en zijn het enige AMG Performance Center in West- en Oost-Vlaanderen. U als AMG rijder wilt dan ook enkel het beste voor uw AMG-wagen.


In 2015 werden we Van ProCenter. Dit betekent dat we bij onze klanten bekend staan voor ons uitzonderlijk vakmanschap en ons scala aan diensten. De 5 kenwaarden van VanPro zijn:

  • Meer opties
  • Meer service
  • Meer experts
  • Meer beschikbaarheid
  • Meer mobilteit


In januari 2017 stond de opening van de vernieuwde showroom te Ieper op de agenda. Hiermee zetten we de grootste showroom in de Westhoek (2.257 m≤) neer en meteen een hoogstandje van architecturale creativiteit. De strakke lijnen, vele glaspartijen en grote overkragingen spelen de hoofdrol. Zie filmpje hierboven.


Zomer 2017: Groep Vereenooghe neemt Auto Terminus over.
Met deze overname trekken we de kaart van de schaalvergrotingsstrategie. Momenteel telt onze groep 9 vestigingen waardoor we elke Mercedes-Benz klant uit Noord en Midden West-Vlaanderen een optimale service kunnen bieden. 2 sterke familiebedrijven vormen voortaan 1 grote dynamische groep en bieden werk aan zo'n 250 medewerkers. Daarmee zijn we de grootste onafhankelijke dealer in het Belgische Mercedes-Benz netwerk en ťťn van de grootste werkgevers in de regio.

Mei 2018: Opening nieuwe showroom te Oostende.

De bestaande garage werd afgebroken en op dezelfde plaats kon vervolgens de opbouw van het splinternieuwe gebouw van start gaan. De nieuwe garage kenmerkt zich door de laatste nieuwe technieken en is volledig conform de nieuwste normen van Mercedes-Benz. Met veel lichtinval en een indrukwekkende showroom, is het gebouw een knap staaltje architectuur geworden!

Zaakvoerders Michel & Alain Vereenooghe.


 

Waar bent u naar op zoek?